A BŐRÁPOLÁS NAGYÁGYÚI: A NÖVÉNYI VAJAK

2021. március 04.

Natúrszappanok növényi vajakkal, pálmaolaj mentesen, szuperhatékonyan

Natúrszappanjaink nem is olyan titkos, de annál hatékonyabb összetevői a növényi vajak.
Az ezerarcú, és méltán híres sheavaj mellé lassan, de biztosan a mangó- és avokádóvaj is felzárkózik. Legalábbis a köztudatban. Hatásuk alapján ugyanis rég ott a helyük a népszerűségi élvonalban. 

A jó öreg sheavaj. A sokoldalú, a csodálatos. Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz. Könnyen felszívódik, hosszan hidratál, és serkenti a bőr öngyógyító képességét. Összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, így bőrünk azonnal hálásan reagál érkezésére.
Előszeretettel használjuk natúrkozmetikumaink fő összetevőjeként is: arctisztító sheavajas szappanunkba nem is csempésztünk mást, csupán egy kis olívaolajat. Illatmentes, gyengéd, mégis csordultig van szupererővel. A mindennapos használat során is kíméletes, tisztításban kíméletlen, ápolásban tökéletes.


A mangóvaj egy puha, ezerarcú növényi vaj, amit a mangó magjából nyernek. Zsíros, bársonyos, gazdag antioxidánsokban, A és E vitaminban. Tökéletesen bőrbarát, és gátolja az öregedést. Csodáljuk, szeretjük, használjuk: így született a Mangóvajas mandarin szappanunk. Nem csupán a száraz bőr mentsvára, de egyenesen az ekcémás tünetek ellen is tökéletes választás. A cseppnyi mandarin illóolaj pedig azonnal a trópusi nyarak illatával lengi be a fürdőszobát.


Az avokádóvaj legjobb tulajdonságait felsorolni is nehéz, de talán a legfontosabb, hogy a sérült, kiszáradt, akár napégette bőrt is azonnal rendbe hozza. Csökkenti az öregségi foltokat, kisimítja a bőrfelszínt, hipermagas a vitamin koncentrátuma (A, B, C, D, E, F, H vitamin, lecitin, aminosavak). Maga az avokádóvaj az avokádó húsából készül, könnyen olvad, ezért előszeretettel használjuk szappanfélék, vízben oldódó kozmetikumok készítéséhez. Avokádó szappanunkban - ahogy a neve is jelzi - az avokádóvaj az extra ráadás. Univerzális hidratáló "csodaszer", eukaliptusz- és citrom olajjal “fűszerezve”. Frissít, tisztít, ápol, tökéletes.

Keressétek növényi vajas natúrszappanjainkat az extra hatékony, mindennapos ápolásért!