Blog
Ajakbalzsam körkép - avagy mitől lesz igazán puha a szánk?

Ajakbalzsam körkép - avagy mitől lesz igazán puha a szánk?

2017.10.19

Az ajkak ápolása nagyjából ősztől tavaszig állandó kérdéskör. Vannak persze érzékenyebb alkatok, akiknek már egy kis nyári szellő komplett cserepedést, pirosodást és hasonló finomságokat okoz. És vannak persze a függők, akik ha kell, ha nem, kenegetnek, mert selymes, vagy csak finom, vagy mert a klasszikus körforgásban ragadtak: kenik, hogy még többet kenhessenek. Bár ez a fajta függőség inkább pszichés, mintsem valós igényen alapul.

Első számú titok: inni, inni, inni. Lehetőleg vizet. A dehidratáltság egyik első jele a szájon (is) jelentkezik. A stressz és az alváshiány hasonlóan jó barátja a fáradt, kiszáradt ajkaknak, mint a bőrnek általában. 

És hogy mit tehettek ellene? Semmiképp ne rágcsáljátok, tépkedjétek, és ne kenegessétek olyan termékekkel amelyek ártalmas kemikáliákat tartalmaznak, mert ami a szájra kerül, az  tuti, hogy a szájba is fog. :) 

Habár az elmúlt években robbanásszerű változás történt a piacon a témában, de kis mértékben, vagy nyomokban a legtöbb, drogériákban elterjedt termék tartalmaz kőolajszármazékokat, telítetlen szénhidrogéneket. Ezen anyagok legegyszerűbben összefoglalható közös jellemzője a rákkeltő hatás, így ezeket az összetevőket tartalmazó termékeket érdemes minimálisra csökkenteni vagy teljesen kiiktatni a mindennapokból, legyen szó ajakápolóról dezodorról, vagy akár tusfürdőről. A lényeg, hogy a szervezetünknek esélye se legyen felhalmozni azokat. Ma már a lehetőség adott: ezen érzékeny és csodaszép bőrfelületen (is) használjatok természetes, adalékmentes, 100% hatóanyagot tartalmazó kencéket!

Az Olivia Natural ajakbalzsamok alap összetevői a kakaóvaj, shea-vaj és az E-vitamin, melyek biztosítják az ajkak hidratáltságát, ízüket pedig a felhasznált gyümölcsös illóolajok határozzák meg. Természetesen 100%-ban organikus, finomítatlan, és hozzáadott illatanyag-mentes anyagokat használunk, mellette pedig kizárólag olyan természetes összetevőket, melyek nem irritálhatják az ajkak bőrét sem. Enyhe fény, gyümölcsös és csokoládés ízek, mennyei hatás. Csak ajánlani tudjuk!

De! 

Ha mégsem találtatok az ízléseteknek megfelelő illatvariánst, vagy csak kipróbálnátok magatokat otthon kencemesterként, íme egy egyszerű recept, melyhez a legtöbb összetevőt nálunk is beszerezhetitek!

DIY ajakbalzsam No.1.

Hozzávalók
:

•    Egy kis kanál mandula olaj - https://www.olivianatural.hu/mandula-olaj-prunus-amygdalus-dulcis?search=mandula

•    Ugyanannyi kakaóvaj - https://www.olivianatural.hu/kakaovaj-50ml?search=kakaóvaj

•    Ugyanannyi méhviasz

•    1 csepp méz

•    Pár csepp a kedvenc illóolajotokból - https://www.olivianatural.hu/illoolajok

A vajakat és olajokat vízgőzön melegítsétek össze, majd keverjétek bele az illóolajat. Ezután tölthetitek tubusokba, vagy kis tégelyekbe, amibe jól esik, vagy kéznél van. Az illóolaj el is hagyható, a mézes és kakaóvajas alapoknak és a mandula olajnak önmagában is csodás illata van. Kísérletezzetek bátran!

Ajánlott termékek