Illatos fürdők hideg napokra

2021. január 04.

Régen a fürdés, fürdőzés, az előkelők kiváltsága volt, terápiás hatásait már az ókori görögök és rómaiak is felismerték. Fürödtek esküvő előtt, zarándoklatokra készülve, gyermek születésekor és még egy csomó más jeles alkalommal. Ezerrel működtek a közfürdők, mint ahogy a múlt század közepéig nálunk is, amikor még nem jutott minden lakásra egy fürdőszoba.


Nade lássuk a rózsás jelent, ahol a napi rutin mellett a virágszirmokkal, habbal, mécsessel, vörösborral ellátott, forró vízzel töltött kád vízben pancsolni mégis csupán egy romantikus vágyálom. Korunk kiváltsága, hogy ezt bármelyik nap megtehetjük. Azaz tehetnénk, mégis lopni kell a pillanatokat egy kis lazulásra. Pedig a házi wellness tényleg csak egy karnyújtásnyira van, gyűjtöttünk is pár test- és lélekdoppingoló megoldást a békés percekre.

Az illatos fürdő alkalmazása az aromaterápia egyik legcsodálatosabb módja, a hideg napok beköszöntével pedig egyre gyakrabban esik jól egy kád meleg vízben ellazulni, ehhez nyújtanak segítséget a fürdősók, fürdőtejek, és nem utolsó sorban az illóolajok.

 

FÜRDŐSÓ - Regeneráló fürdő élmény

A fürdősók segítenek megújítani a bőrt, alapjuk természetes só, melyeket 100% tisztaságú illóolajjal dúsítunk. Nálunk levendula, narancs és rózsa illatok közül válogathattok! A fürdősót relaxáló fürdőkhöz ajánljuk, jótékony hatásuk, hogy méregtelenítik, feszesítik és simává varázsolja a problémás, narancsbőrös bőrt.  Fürdés után a bőr lágy és illatos lesz. A fürdősóval teli kádfürdőzés segít fenntartani az egészséges bőrképet, hiszen regeneráló hatással bír és élénkíti a bőrsejtek megújulását.  

Egy-két evőkanálnyi fürdősót tégy a fürdővízbe és hagyd feloldódni legalább 37 °C fokos kádvízben, majd élvezd a jótékony fürdőt ameddig csak jól esik, de legalább 15 - 20 percig, amely után a bőrt tiszta vízzel alaposan le kell öblíteni. A fürdőterápia eredményességét fokozza, ha a fürdést követően nagyjából negyed órán keresztül melegben beburkolózva csendes pihenőt engedélyeztek magatoknak!

 


FÜRDŐTEJ - Bőrszépítő fürdőélmény 

A fürdőtej alapja általában tejpor, nálunk ez kecsketej, amelyet olajokkal és virágszirmokkal gazdagítunk. Táplálja, hidratálja a fáradt bőrt, nedvességmegkötő hatása miatt visszaadja annak rugalmasságát, méregtelenít. Minden bőrtípusra ajánlott. Készítettünk belőle levendulás, rózsás és körömvirágos verziót, mindegyik imádnivaló!
Az elsősorban száraz és érzékeny bőrűek számára kifejlesztett kecsketejpor alapú fürdőtej életre kelti a bőrt, rendszeres használatával garantált a bársonyos, pihe-puha bőrfelület. Hideg időben, amikor a bőr sokat van kitéve a barátságtalan hőmérsékletű környezetnek, kifejezetten ajánlott a használata. A fürdőtej használata után nem kell krémet, vagy testápolót használni, igazi mély-tápláló élményfürdőben lehet részed, amit még Kleopátra is megirigyelne!  ILLÓOLAJ - természet esszenciája

Az Olivia Natural 100%-os tisztaságú, természetes minőségi illóolajai magukban hordozzák egy-egy növény élete során gondosan felhalmozott esszenciáit, illatait. Változatos gyógyhatásuknak és lelki állapotra gyakorolt pozitív hatásuknak köszönhetően széleskörű felhasználást tesznek lehetővé, az illatterápia fő eszköztáraként. Az illóolajok párologtatása és belélegzése a fürdő során egy inhalációs kezeléssel ér föl. Az illatokkal megtelik a tér, fertőtlenítődik, és illatos lesz. Bőrön keresztül felszívódva pedig bármely lelki állapotunkra tudunk pozitív hatással lenni: ráadásul a vérkeringéssel eljutnak a testünk minden pontjára.

Pár jó tanács az illóolajos-fürdő alkalmazásához:

- Mindig oldjuk föl, ne rakjuk közvetlenül vízbe: mézben, egy kis tejben, olajban elkeverve nyújtanak tökéletes hatást, utána mehetnek a fürdővízbe.
- Ideális esetben a víz ne legyen forró, hanem „csak“ meleg, 20-25 perc bőven elég lesz.

És milyen illóolajakat használjunk?

Az alapján válasszunk, hogy milyen célból szeretnénk a fürdőt venni. Bízzuk magunkat az orrunkra, vagy éppen a lelki állapotunkhoz válasszunk az olajak közül. A természet csodálatos illatai magukkal ragadnak minket, felkeltik az életörömünket és jótékony hatást gyakorolnak a testünkre és lelkünkre fürdés közben. Illóolaj választékunkért kattints ide! Válogassatok, csobbanjatok, szépüljetek, boldog megtisztulást kívánunk!