Blog
Óvd velünk a Földet!

Óvd velünk a Földet!

2017.04.18

OLIVIA NATURAL tippek a Tiszta Víz megóvása érdekében! Tarts velünk a környezetvédelemben!

 

 

Közeleg a Föld Napja! Az Olivia Natural csapata elkötelezett híve a bolygó védelmének, hiszen legtöbb termékünk fürdéshez, zuhanyzáshoz készül, vagyis a TISZTA VÍZhez kapcsolódik. Ami számunkra természetes, vagyis a korlátlanul rendelkezésünkre álló, jó minőségű ivóvíz élménye, az a világ más tájain még mindig csak álom. Jelenleg közel másfél milliárd ember kénytelen tiszta víz nélkül élni az életét. Gondoljatok csak bele, mit jelent ez! Olyan életminőségbeli különbséget, amit valójában fel sem tudunk fogni mi, akik a világ szerencsésebbik feléhez tartozunk.

 

Mélységesen hiszünk abban, hogy a vízkészlet megóvása az, amivel a legtöbbet tehetünk a Földért,  ezért összeszedtünk néhány tippet, hogy megmutathassuk, mit tehettek velünk együtt a védelmében!

 

·         Válts természetesre! Keress olyan kozmetikumokat és háztartási tisztító szereket, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és nem okoznak kárt a környezetednek!

·         Kerülj képbe az összetevőkkel! Nem kell ahhoz vegyésznek lenned, hogy felismerd, melyek azok a kozmetikumok, amelyek rombolják a tiszta víz és az élővilág minőségét. Tudatos hozzáállással és kevés befektetett energiával már első ránézésre ki lehet találni, miért is van értelme jó minőségű kézműves szappannal tisztálkodni. A dolog ott kezdődik, hogy sohasem hagysz magad után kiürült tusfürdős flakonokat.  Mielőtt vásárolnál tehát, minden esetben vizsgáld meg választásodat egy olyan szemszögből is, hogy mennyi szemetet is hagysz magad után.

·         Ha kézzel mosogatsz, ne hagyd állandóan folyni vizet!

·         Zárd el a vízcsapot fogmosás, borotválkozás közben és próbáld meg rávenni a családtagjaidat is!

·         Ha akváriumot tisztítasz, használd fel a leengedett vizet növényeid öntözésére. A cserélendő víz  gazdag nitrogénben és foszforban, amely hatékony és ingyenes növényi tápszerré teszi. 

·         Gyűjtsd össze az esővizet a kert locsolásához!

·         Házon belül szinte biztosan észrevesszük a csöpögő csapokat. Ne felejtsd ellenőrizni a kültéri csapokat, vezetékeket, slagokat sem! Ezzel nagy mennyiségű vizet takaríthatsz meg.

·         Mindig a reggeli és kora délelőtti órákban locsold kerti növényeidet, amikor még alacsonyabb a hőmérséklet, hogy minimumra csökkentsd a párolgást! Gondolj arra, hogy sok család vízfogyasztásának 50 százalékát a locsolás teszi ki.

Miért olyan fontos ez a már szinte unalomig ismertetett téma? Talán éppen azért, mert az egyetlen olyan dolog, amelyet minden ember a világon valamilyen formában igénybe vesz. Ivóvíz nélkül nincs élet!

 

Az ivóvíz megfelelő mennyiségben és minőségben való mindennapi biztosítása az egyik legfontosabb közszolgáltatás, amely a jövőben még inkább fel fog értékelődni. Ha egyetértesz a fent leírtakkal, oszd meg ismerőseiddel a Föld Napja alkalmából és használd az Olivia Natural pálmaolaja mentes, vegán és 100% természetes termékeit!

 

Olivia Natural