KÁDFÜRDŐZÉS A SZÁRAZ BŐR VÉDELMÉBEN

2023. február 22.

Hogy az ekcéma ne legyen akadály...

Egy fárasztó nap után az egyik legtökéletesebb feltöltődés és „énidők” egyike egy meleg kád fürdő kedvenc illatainkkal, tápláló kozmetikumokkal. Sajnos nem mindenkinek. Az ekcémával, vagy „csak” az átlagnál szárazabb bőrrel élőknek mindez inkább kellemetlen bőrtüneteik fellángolását jelentheti, viszkető érzéssel, pirosodással, szélsőséges esetben hámlással.

Sokat dolgozunk azon, hogy termékeinkkel mindenki számára megteremthessük a kellemes, ugyanakkor tápláló öngondoskodás élményét.

Legyen szó olajos, balzsamos hidratálásról, vagy akár egy kádfürdőnyi pihenésről. Csak természetesen, irritáció és habzóanyag mentesen, erős illatanyagok nélkül, mégis finom aromaterápiában. Éppen ezért azt javasoljuk, kerüljetek minden mesterséges habzó anyagot, a sima meleg vizet, és töltsétek meg fürdővizeteket inkább ezeket az alapanyagokat tartalmazó természetes kozmetikumokkal: kecsketej, gerániumolaj, levendulaolaj, sheavaj, kakaóvaj és bármilyen általatok kedvelt ápoló olaj. Irritáció nélkül puhítják a bőrt, így a fürdőzés mindenki számára elérhető, relaxáló spa élmény lehet.

Íme pár ajánlás kifejezetten a száraz, viszkető és vagy ekcémás bőrűek számára a fent említett alapanyagokkal:

 

Ha tejben,...

Fürdőtejek
A bőr puhaságának, selymességének mesterei. Telis-tele vannak könnyen felszívódó, bőrtápláló vitaminokkal, proteinekkel, ásványi anyagokkal. Ezek az ásványi anyagok megegyeznek a bőr védőrétegében található összetevőkkel, ezért kecsketejporral készült termékeink alkalmasak a mindennapi használatra és nem szárítják, viszont tökéletesen táplálják azt. Fontos kiemelni a gyulladáscsökkentő hatást - megnyugtathatja az allergiás, ekcémás bőrt, jótékony hatással van a pattanásokra is.

Fürdőtejeinket kétféle illatban ajánljuk: levendula és rózsageránium verzióban.

 

...ha vajban fürödnél...

Fürdőcsokoládék és pralinék
Merüljetek el „egy kádfürdőnyi csokoládéban”  vagy egy apró, de annál hatékonyabb pralinéval és élvezzétek a kakaóvaj természetes mély hidratáló hatását! Fürdőcsokoládéink és pralinéink egy részének alapját képező kakaóvaj extrán gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, bőrtápláló vitaminokban és kitűnő antioxidáns forrás, amely csökkenti a bőr kiszáradását és javítja annak rugalmasságát. Használata után a bőr puhasága azonnal érezhető. A csokik és pralinék másik részének ápoló hatása mögött az értékes sheavaj rejlik, mely gazdag zsírsav- és A, E, F vitamin tartalma révén kiváló bőrápoló. A bőrbe felszívódva hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a annak regeneráló képességét.

Válasszátok itt is a levendula és a rózsageránium illatvariációkat!

 

...vagy ha a a komplex ápolást választod:

Ekcéma stop ajándékcsomag

A szett célja a problémás bőr teljeskörű ápolása, támogatása az ekcéma elleni küzdelemben. A benne található termékek hatékony gyógyírt jelenthetnek a száraz, feszülő, viszkető bőrérzet megszüntetésében. Bőrtápláló, organikus, 100% tisztaságú sheavaj, kivételesen magas linolénsav tartalmú ligetszépe olaj és a holt-tengeri iszap intenzív bőrpuhító, sebgyógyulást elősegítő hatása egy csomagban. Erőteljes regeneráló és bőrtápláló összetevők, amelyek külön-külön is hatékonyak, de együtt alkalmazva segítik, erősítik egymás hatását, nyújtanak védelmet a sérült bőr védőrétegének, és segítik annak megújulását.