MASZKNE? avagy a maszk és az arcbőr ambivalens párkapcsolata

2021. február 26.

A bőrünk reagál a szájmaszkok hosszú ideig történő viselésére. Általában nem túl jól. A jelenség annyira sokakat érint, hogy a szakemberek már nevet is adtak neki: MASZKNE.

A mechanikus dörzsölés, a rossz szellőzés, valamint az izzadás, légzés, beszéd okozta nedvesség kombinációja miatt az apró pattanások kialakulásától, a bőrgyulladáson át, egészen a komoly cisztás elváltozásokig vezethet az elváltozások sora.De ahogyan a bőrünk is sokféle, a reakció is lehet más, attól függően, milyen a beállítottságunk. Bár kevesebb szó esik róla, de a maszk bizony száríthat is, ami egy alapvetően dehidratált bőr esetében csak tovább ront a helyzeten. Mélyíti a ráncokat, gyorsított üzemmódban öregíti a bőrt.

A hab azon a bizonyos tortán pedig az, hogy a fenti tünetek még azokat is érinthetik, akik soha az életben nem küzdöttek bőrhibákkal.

A fentiek megelőzésére és/vagy kezelésére kétféle ápolási rutint hoztunk Nektek.


Gyulladásos tünetek esetén:

1. Arc letisztítása virágvízzel, ami nem csak tiszít, de nyugtat is - Levendula virágvíz

2. Tonizálás

3. Peeling, azaz a bőr radírozása - heti 1 alkalommal, akár házilag elkészítve. Ehhez szuper alapanyag az argán- vagy jojoba olajjal elkevert barnacukor. Ezzel a kis oldattal dörzsöljétek át az arcotokat, vagy akár az egész testeteket! Homemade csodaszer, a legtisztább alapanyagokkal.

4. Arc hidratálása - Nappali arckrémmel Q10 koenizimmel és szilvamagolajjal

5. Pakolás, heti 2-3 alkalommal - Tiszta bőr arcpakolás zöld agyaggal és teafaolajjal

 
Száraz bőr esetén:

1. Arc letisztítása virágvízzel - Levendula virágvíz

2. Tonizálás

3. Peeling, azaz a bőr radírozása a fent részletezett rutin szerint

4. Arc hidratálása - Nappali arckrémmel Q10 koenizimmel és szilvamagolajjal

5. Az arc mélyhidratálása, kifejezetten a szemkörnyék és a száj körüli területekre, a ráncok legfőbb előfordulási helyein - Arcápoló szérum Q10 koenzimmel és szilvamagolajjal


Szóval amíg a helyzet megkívánja, így tudtok enyhíteni a bajon! Reméljük szeretitek majd!