NYÁR, NAPOZÁS, BALZSAMOS BARNASÁG

2019. június 04.

BALZSAMOS BARNASÁG ÉS TERMÉSZETES FÉNYVÉDELEM CINK- OXIDDAL

Végre megérkezett a csodálatos napsütötte idő, a nyári hónapok minden öröme és áldása! Reméljük, hogy ezeken a verőfényes napokon egyikőtök sem megy fényvédő nélkül a szabadba, kicsiknek és nagyoknak egyaránt kötelező már ebben a szezonban a tudatos fényvédelem. Az UV sugárzás most már hihetetlenül magas, ezzel együtt pedig fokozott a lehetősége annak, hogy az UV sugárzás sietteti a bőr genetikailag kódolt öregedési folyamatát, fokozza a rugalmas rostok károsodását és így a ráncképződést is. Az UVB-sugarak bejutása nemcsak napégési tüneteket eredményeznek, de növelhetik is a bőrrák kialakulásának kockázatát. Az UVA-sugarak pedig a mélyebb bőrrétegekbe bejutva szintén felelősek számos bőrrákfajta kialakulásáért, valamint jelentősen hozzájárulnak a fénykárosodás okozta bőröregedés és pigmentfoltok kialakulásához.

HOGYAN VÉDHETJÜK MEG HATÉKONYAN A BŐRT A KÁROS SUGÁRZÁSTÓL?

A VÁLASZT MINDENKI TUDJA: NAPOZÓ KÉSZÍTMÉNYEKKEL ÉS A MEGFELELŐ RUHÁZATTAL

A ruházatra nem térünk ki, de arra, hogy milyen típusú fényvédő termékek találhatóak a piacon, arra igen. Jelenleg 2 típusú termék lelhető fel a kategóriában: a kémiai és a fizikai fényvédelemmel működő termékek.

A kémiai fényszűrők az UV-sugarakat elnyelik, és az energiát hővé alakítják, amelyek a bőrben irritációhoz, allergiás reakcióhoz vagy a toxicitás rizikójának fokozódásához vezethetnek. Az elmúlt hetekben hozták nyilvánosságra azokat a kutatásokat, miszerint az UV-fénytől védő molekulák beszivárognak a testünkbe, és ez a folyamat néhány óra alatt lezajlik. A vizsgált hatóanyagok, az avobenzon, oxibenzon, oktokrilén, és a mexoril SX napokkal azután is kimutathatók voltak a vérben, hogy befejezték a piacon található, kémiai fényvédelemmel ellátott naptejek/napolajak használatát.  (index.hu) A kísérlet összes résztvevőjénél ugyanaz volt a vizsgálat eredménye.

Ezért a napjainkban ismert legbiztonságosabb fényvédelem fizikai fényvédőkkel biztosítható, ezek az UVA- és UVB-sugarak visszaverésével megakadályozzák, hogy a káros sugarak a bőrbe juthassanak.

A fizikai fényvédők használat során, ahogy az nevéből is kiderül, kvázi egy pajzsot képeznek bőrünkön: visszaveri, szétszórja a sugarakat, így akadályozza, hogy bőrünk mélyebb rétegeibe hatoljon. A fizikai fényvédőknél gyakori összetevő a cink oxid vagy a titán dioxid. Ha ezt találjuk az összetevők között, akkor fizikai fényvédővel van dolgunk. Ez a káros, UVA és UVB sugarakra is vonatkozik, tehát ha fizikai fényvédőt használunk, ezektől is védettek vagyunk. Ezek a termékek természetükből adódóan nem szívódnak fel a bőrünkön keresztül. A védőréteg látványos is ezeknél a krémeknél, balzsamoknál, mert fehér filmréteggel vonják be a bőrt. Fontos tudni, hogy vízzel érintkezve lemosódik a bőrünkről, így egy fürdés után mindenképpen újra kell kenni. Különösen fontos tehát, hogy figyelembe vegyük a használati utasítást. Kisgyerekeknél nagyon fontos arra vigyázni, hogy semmiképp ne kerüljön a gyerekek szájába, ne nyalják le a bőrükről.

Az Olivia Natural Napozó Balzsam természetes összetevőinek köszönhetően egy becsült 20-as vődőfaktorral és MICRO (NEM NANO MÉRETŰ) CINK-OXIDDAL segítenek megvédeni a bőrt a káros napsugárzástól és rendszeres használatával aranyló barnaságot biztosít kicsiknek és nagyok bőrének egyaránt. 

MITŐL OLYAN KÜLÖNLEGES ÉS HATÁSOS FÉNYVÉDŐ ALAPANYAG A CINK-OXID?

Az ezerarcú cink-oxid egy hivatalosan elismert, kitűnő UVA és UVB védelemmel rendelkező, kifejezetten kozmetikai célra ajánlott alternatív és biztonságos besorolással rendelkező fényvédő anyag. Egyfajta ásványi szűrő, mely fizikai védőgátként működik. Alkalmas az irritált, pattanásos bőr ápolására is: fertőtlenítő, védő- és bőrnyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, kifejezetten használják bőrpír, pelenkakiütés enyhítésére is. A bőrfelszínen visszaveri, visszatükrözi az UVA-UVB sugarakat, megakadályozza azok elnyelődését, ezáltal egyaránt védelmet biztosít a napégés és az UV sugárzás okozta struktúrális károsodások kialakulása ellen.

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK HOGY MICROSZEMCSÉS, AZAZ NEM NANO MÉRETŰ CINK-OXID LEGYEN AZ OLIVIA NATURAL NAPOZÓ BALZSAMÁBAN?

A napvédő készítményekben két fő szemcsemérete használatos a cink-oxidnak. Az Olivia Natural Napozó Balzsam NEM NANO szemcsemérettel dolgozik, ezért sérülésmentes bőrön keresztül nem kerülhet be a véráramba. Miért fontos ez? A legújabb kutatások alapján a nano méretű szemcsék a szervezetbe kerülve nagy mennyiségben nehezen ürülnek ki a testünkből, ezáltal különböző gyulladásos folyamatot indíthatnak meg. Az immunrendszerrel való kölcsönhatása révén sejtkárosító mechanizmusokat aktiválhatnak.

Az Olivia Natural Napozó Balzsama azonban kiegyensúlyozott és a természetes egyensúlyt szem előtt tartó hozzávalókat tartalmaz, azaz micro méretű szemcséi nem tudnak bejutni a véráramba.

Rendszeres alkalmazása segít megelőzni a napégést és az irritációt, miközben selymesen puhává és hidratálttá teszi a bőrt. A megfelelő nedvességtartalom ugyanis a bőr egyenletes és szép barnulásának biztosítéka.

MILYEN KÜLÖNLEGES ÖSSZETEVŐKET TALÁLHATTOK MÉG A NAPOZÓ BALZSAMUNKBAN?

A cink-oxid mellett különleges összetevői a szezámmagolaj, a karanja olaj, a kakaóvaj és sárgarépaolaj tulajdonságaikkal és hatásukkal külön-külön segítik a természetes és egészséges napozást, együtt pedig egymás hatását erősítve biztosítják a komplex védelmet. A fenti olajok bőrvédő és regeneráló hatással is rendelkeznek, így a normáltól az érzékeny, irritált bőrön át, az érett bőrig minden bőrtípusra ajánljuk őket. Napozó Balzsamunk tehát fizikai fényvédőként csupa-csupa természetes olajat és hatóanyagot tartalmaz, a benne lévő összetevőknek köszönhetően fényvédő balzsamunk nagyságrendileg 16-20 SPF értékkel bír. 

A szezámolaj egy tápláló és szerkezetjavító hatású olaj, amely képes felszívni az UV sugarak egy részét, ezzel hozzájárulva a túl hosszú vagy helytelen napozás káros hatásainak kivédéséhez. Egy jól felszívódó olaj ami nem hagy zsíros réteget a bőr felületén és segít a bőr hidratáltságának megőrzésében is. A hidratáltság garanciája, hogy megerősíti a bőr védőrétegét és növeli annak víztartalmát. 4-7 SPF közötti értékkel bír, mindemelett pedig jól felszívódóvá teszi a balzsamot. 

Karanja olaj: Egy hatóanyagokban gazdag, értékes és sokoldalú olaj, mely napfényszűrő képességéről híres. Antioxidáns és regeneráló hatásárú. Szintén hasonló 5-7 SPF erősséggel rendelkezik, regenerálja és hidratálja a bőrt.

A sárgarépa olaj egy olajos macerátum, mely vitaminban gazdag, hozzájárul az egyenletes barnuláshoz, felkészíti a bőrt a napozásra, segíti annak regenerálódását napozás után és hosszantartó barnaságot eredményez. 35-40 körüli SPF értékével kiemelkőden magas fényvédelmet ad.

Kakaóvaj: Különleges zsírsav összetételű vaj, csökkenti a bőrön keresztüli vízvesztést, hidratáló, puhító hatású. Nagyobb szilárdságot és kellemes kakaós illatot biztosít a balzsamnak. Véd az időjárás viszontagságaitól, télen megakadályozza a bőr kiszáradását, nyáron pedig természetes 6-os SPF fényvédő faktorral véd a napsugárzás káros hatásaitól, ráadásul szebb barnulást tesz lehetővé.  

Figyelem! A Napozó Balzsamunk nem vízálló, így egy hűsítő csobbanás után meg kell ismételni a használatát!