Őszi aromaterápiás kisokos

2017. szeptember 18.

Az őszi napok beköszöntével eljöttek a rövidebb nappalok, a hidegebb éjszakák is, a kedvünk néha már megérzi a varázslatos nyári időszak lassú búcsúját. De azért a kardunkba nem kell dőlnünk: a kora őszi időszak még tele van a természet áldásos hatásaival. Ilyenkor érnek be a nyár végi gyümölcsök, a szőlő, körte, szilva, alma, ezzel bőséges és üdítő vitaminforrást biztosítanak számunkra. Ez az időszak az egyik legfontosabb a tél előtt, ekkor még sokat tehetünk azért, hogy erősítsük az immunrendszerünket és természetesen a lelkünket is a kuckós, hideg napok eljövetelére. Amellett, hogy odafigyelünk a táplálkozásunkra és a rendszeres mozgásra (na meg arra, hogy minél több időt töltsünk olyan emberekkel, akiknek a jelenléte felemel, nem pedig lehúz), az aromaterápia az egyik legkönnyebb (és legillatosabb:)))) út ahhoz, hogy az immunrendszerünknek megadjuk, amire szüksége van.

ÍGY KAPCSOLJATOK TURBÓ FOKOZATRA AZ AROMATERÁPIA SEGÍTSÉGÉVEL!

Az aromaterápia egyik hatalmas előnye, hogy az illóolaj kompononsei a bőrön át hamar felszívódnak és a véráramba bejutva a teljes szervezetben fejtik ki hatásukat. Ha pedig csak a szaglásunkat tekintjük, amikor klasszikusan csak a szaglószervünkön keresztül próbáljuk meg a lelkünket gyógyítani, az is működik. Annyira, hogy már ennek a tudományterületnek is saját neve van: szubtilis aromaterápiának nevezik. Eszerint az illóolaj olyan különleges szubsztancia, amely képes a tudatalatti mélységeibe hatolni, felismeréseket hoz, önismeretre tanít. Minden egyes illóolaj egyedi energetikai struktúrával bír, ami rendkívüli hatással lehet a lelkiállapotunkra is. 

Az illóolajok közül vannak kifejezetten az őszi időszakra szánt immun- és lélekerősító olajcsodák, amelyek párologtatással, illatos fürdővel, vagy masszázsolaj képében adják meg a szervezetnek azt, amire szüksége van. Az a csodálatos egyébként az illóolajokban, hogy kevesebb ennél holisztikusabb szemléletű gyógymód létezik a szervezetünk számára. Próbáljátok hát ki szeretettel a következő tippeket és lássátok meg a csodát a varázslatos őszi időszakban is!

Kifejezetten őszi időszakra javasolt illóolajok:

- citrom: frissítő, fertőtlenítő, depresszió és levertség esetén vidámmá tesz

- bergamott: lelki mélypontok és félelmek esetén, frissítő, hangulatjavító, antiszeptikus, torokfertőtlenítő szerek alapanyaga

- kakukkfű: erős baktérium és vírusölő, immunerősítő hatású, lelki kimerültségben szenvedőknek újra életerőt ad

- szantálfa: görcsoldó, bőrregeneráló, lelkileg harmonizáló, erős vágykeltő

- boróka: vértisztító és vizelethajtó hatású, lelki szinten is tisztítja és felszabadítja a félelmek alól

- rozmaring: nyákoldó, gyulladáscsökkentő és energetizáló hatsú illóolaj, idegi és fizikai túlterheltség esetén is nagyon hatásos

IMMUNERŐSÍTŐ FÜRDŐ FELNŐTTEKNEK

Minden esetben vivőanyaggal, pl. kávétejszínnel vagy tejjel elegyítsük az illóolajakat, és úgy adjuk hozzá a fürdővízhez. Ellenkező esetben akár égési sérüléseket is okozhat.  A fent felsorolt illólajak bármelyikéből 10-15 csepp illóolaj hozzájárul az egészség fenntartásához. 

IMMUNERŐSÍTŐ FÜRDŐ GYEREKEKNEK

A kakukkfű a legnépszerűbb immunerősítő gyerekeknél. 6 éves korig elsősorban a valódi szárított gyógynövényt használjuk, 3 liter tea szükséges egy kád vízhez. Kisebb babakád esetén elegendő a teafiltert beáztatni a vízbe. 4 éves kortól már az illólaj is hozzáadható a fürdővízhez, 5 csepp vivőanyaggal oldva fantasztikus eredményeket érhettek el vele! Javasolt az óvodai, iskolai szezon kezdetén rendszeresen használni.

IMMUNERŐSÍTŐ MASSZÁZSOLAJ

- 2 csepp boróka

- 2 csepp citrom

- 1 csepp kakukkfű

- 50ml mandulaolaj (bázisolajnak)

Csak keverjétek össze és már használhatjátok is!:)

Csodálatos őszi napokat és lélekemelő pillanatokat kívánunk Nektek!:)