Blog
Szappan vagy tusfürdő, tusfürdő vagy szappan?

Szappan vagy tusfürdő, tusfürdő vagy szappan?

2017.07.30

A tusfürdő a 90-es évek sikerterméke, a témában pedig már ott tartunk, hogy türkiz vagy pink csillámpóni illatút is kaphatunk. Az illat maximálisan ízlés dolga, mi inkább a természetes összetevőkben hiszünk, és hát a csillámpóni, mint alapanyag valószínűleg finoman szólva sem az. Ettől eltekintve az illat csak egy a rengeteg szempont közül, ami a választásunkat befolyásolhatja: kinek a pap, kinek a papné alapon, szappan kontra tusfürdő összehasonlításunk következik.

És ha már kormeghatározás: a szappankészítés és használat több ezer éves. Bár sikere azóta is töretlen, hála a multik reklámhadjáratának, a nagy tusfürdő-láz kissé megrendítette a termékkategória eddig betonbiztos pozícióját. A tusfürdő rajongók élmény alapú érvei javarészt kimerülnek abban, hogy nem szárít úgy, olyan jó színes, habzik, habzik és habzik, vagy olcsó. 

Egy jó natúr szappan tükrében azonban bármely állítás megcáfolható a fentiek közül. Ellenpélda természetesen akad, de a műfaj legelterjedtebb képviselői sajnos nem ápolják a bőrt, vagy legjobb esetben is olyanok maradunk zuhányzás után, mint előtt, mínusz a szennyeződés. Pillanatnyi jó érzet, majd száradás, allergén reakciók, minimális, vagy zéró ápolás. Ha tusfürdőztök, válogassátok meg jól, mit vásároltok.

Mi, az Olivia Naturalnál elfogultak vagyunk. Rajongunk a szappanokért, imádjuk főzni, illatosítani, mindig újabb „fűszerrel“ megbolondítani. Szappant készíteni olyan, mint a festőnek megtölteni színekkel és élettel a vásznat: szemet, lelket gyönyörködtet, a kedves felhasználó pedig bársonyos bőrt kap ajándékba.

A natúr szappanok titka sem más, mint a megfelelő összetevők. Nem rakunk bele vegyi adalékot, kőolajszármazékot, ezért nem irritál, viszont, ha kell szárít, ha kell, megfelelően hidratál, bőrtípustól és választásunktól függően. A szappan pótolja a vizet és zsiradékot, lúgos kémhatásának következtében pedig a bőrünk legjobb barátja. Ezt a legegyszerűbb szappanok is tudják, csak nem feltétlenül nélkülözik a vegyi összetevőket.

Válogassatok kézműves szappanainkból, mindegyik mellett részletes leírást találtok arról, mely bőrtípushoz melyik a legmegfelelőbb attól függően, hogy:

·      radírozni (fahéj-mák vagy méz-zab kombinációk),

·      frissülni (rozmaring, teafa vagy kávé-narancs esetleg levendula-menta),

·      száraz (kecsketesjes-mézes) vagy ekcémás bőrt (holt-tengeri iszapos) szeretnétek ápolni,

·      vagy éppen a pici babátoknak (Habbaba szappan extraszűz olivával) keresitek a leggyengédebb ápolást.

De van némi extra  csoki, levendula- vagy éppen mák függők részére is, és a felsorolás még legkevésbé sem teljes!

Nagy nyári leárazásunk keretein belül most több, mint tízféle termékünket találjátok meg akciós áron a boltokban és a webshopban!

Szappanrajongók, szappanvásárra fel!